Selamat datang ke laman web Supplement Bina Badan! Laman ini menyediakan produk supplement bina badan yang boleh anda tempah secara online dan dihantar melalui kurier kepada anda. Laman web Supplement Bina Badan juga memaparkan artikel tips dan panduan mengenai produk supplemen untuk bina badan. Anda boleh menempah Supplement Bina Badan melalui laman ini hanya dengan KLIK pada gambar produk yang dipaparkan dalam laman web ini. Akan datang, banyak artikel berkaitan Supplemen untuk Bina Badan dalam bahasa Malaysia akan dipaparkan di sini, jadi sila bookmark laman ini untuk memudahkan anda kembali membaca infomasi terkini tentang Supplement Bina Badan.

RESEPI MASAKAN UNTUK BINA BADAN

Supplement Bina Badan - Kebaikan Minum Protein Shake


Nak tahu bagaimana protein shake boleh membantu anda mengurangkan lemak yang berlebihan di perut atau membantu anda membina otot yang tegap dan mantap?!

Sekarang ramai ahli bina badan yang mengambil protein tinggi dalam pelbagai bentuk tertentu. Pergilah ke mana-mana kedai farmasi atau pasaraya, anda akan menemui pelbagai jenis bijirin protein yang kaya dan "tinggi" dengan protein. Sama ada jenis protein soya, whey, kasein, atau susu; semuanya mangandungi protein.

Sudah tentu salah satu cara terbaik untuk mendapatkan jumlah protein yang diperlukan oleh diet anda adalah melalui makanan pejal, tetapi sudah pasti ahli bina badan ramai akan bersetuju bahawa tak mudah untuk mendapatkan protein walaupun melalui makanan pepejal. Terutamanya apabila anda bekerja sepenuh masa dan tak cukup masa untuk memasak makanan pejal sebagai sumber protein anda. Sebab itulah ramai yang menjadikan protein shake sebagai sumber protein segera.

Kelebihan Protein Shake

Mengapa ramai ahli bina badan mengambil protein shake? Protein digunakan untuk membina otot. Protein juga digunakan untuk membina hormon, enzim, sel, asid nukleik, dan komponen imunisasi badan. Tanpa protein yang mencukupi, badan kita tidak boleh menyusun struktur yang membentuk setiap sel, tisu, organ, dan tidak boleh menghasilkan bahan-bahan biokimia yang diperlukan untuk fungsi kardiovaskular, pengecutan otot, pertumbuhan, dan penyembuhan. Tanpa jumlah
protein yang cukup, otot kita takkan sembuh dengan cepat selepas latihan dan dengan itu boleh membawa kepada kecederaan disebabkan oleh overtraining.

Tambahan pula, mengambil protein shake selepas latihan bina badan adalah salah satu cara yang terbaik untuk mendapatkan protein ke dalam badan supaya protein boleh dihantar ke otot anda, untuk proses penyembuhan kepada otot yang telah diregangkan semasa latihan.

Makanan pejal pula mengambil lebih banyak masa untuk dihadamkan, jadi proses memecahkan protein dan penghantaran kepada otot lebih lambat, sebab itu cara yang terbaik ialah mengambil protein shake sejurus selepas bersenam, kerana protein shake hanya mengambil masa kira-kira 30 minit untuk sampai otot selepas diminum. Inilah kelebihan mengambil protein
shake.

Apakah Sumber Pilihan Protein yang Terbaik?

Whey protein telah menjadi supplement tambahan bagi mereka yang ingin membina otot dan meningkatkan tahap kesihatan. Ini kerana whey protein lengkap mengandungi semua asid amino yang penting dan mempunyai rantai bercabang tertinggi kandungan asid amino yang ditemui secara semula jadi. BV (BV = biological value/nilai biologi) whey adalah kira-kira 104, manakala seterusnya jumlah tertinggi BV adalah 100 untuk telur keseluruhannya. Sebaliknya, BV susu penuh ialah 91, BV kasein 77, daging lembu 80, soya adalah 74, gandum 54, dan kacang adalah 49.

Sebagai contoh, daging lembu mempunyai BV yang agak rendah tetapi telah menjadi sumber protein utama untuk atlet (dan rakyat secara amnya) selama beberapa dekad. Soya mempunyai BV rendah tetapi mempunyai berpotensi lain yang baik. Jadi, sebagai panduan umum kepada memilih protein, BV adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan tetapi tidak sepatutnya menyebabkan anda menolak sumber protein yang mempunyai BV yang rendah.

Berapa Banyak Protein Yang Anda Perlu Ambil?

Jumlah minimum protein yang anda perlu ambil semasa membina otot adalah 1 gram protein per kilo berat badan ( misalnya, jika berat anda 200 paun, maka anda perlu mengambil 200 gram protein untuk pertumbuhan otot ). Mana-mana protein tambahan yang diambil melebihi kadar pengambilan minimum harian untuk membina otot boleh membantu mempercepatkan proses penyembuhan.

Ada banyak perdebatan tentang jumlah maksimum protein yang harus anda ambil. Walau bagaimanapun, jika anda mengambil protein dalam jumlah yang besar, ia baik sebagai tambahan kepada diet anda dengan kalsium dan magnesium kerana jumlah protein yang berlebihan telah terbukti untuk mengurangkan jumlah kalsium dan magnesium dalam badan. Walau bagaimanapun, ditekankan bahawa pemakanan protein yang tinggi diambil untuk lebih daripada satu sebab. Bukan sahaja otot memerlukan bahan yang menakjubkan ini untuk membaik pulih dan membina otot, tetapi juga tiga perempat daripada pepejal dalam tubuh adalah terdiri daripada protein.

Bilakah Masa Terbaik Untuk Mengambil Protein?

Jadi sekarang anda dah tahu manfaat protein dan berapa banyak yang harus diambil, tetapi timbul satu soalan pula, bilakah masa terbaik untuk mengambil protein ke dalam tubuh anda? Salah satu masa terbaik untuk mengambil protein, ialah sejurus selepas senaman kerana badan anda mula memulihkan otot selepas senaman, jadi mengambil protein pada masa itu akan memberikan badan 'bahan api' yang diperlukan untuk pulih dan berkembang.

Selepas latihan bina badan, adalah sangat baik untuk mengambil hidangan kecil yang mengandungi protein yang tinggi kira-kira selang 3-4 jam, cara ini akan memberikan otot anda bekalan protein yang berterusan untuk membantu otot anda sembuh. Juga penting untuk mengambil minuman protein sebelum anda pergi tidur. Oleh itu, bekalkan otot anda dengan protein, kerana badan anda akan kehilangan protein
perlahan-lahan semasa anda tidur. Sarapan pagi adalah hidangan penting juga, kerana badan anda perlukan khasiat selepas tidur 8-12 jam. Cara terbaik adalah untuk makan secara konsisten di waktu siang dan malam.

Kesimpulan

Walau apa pun matlamat anda, protein harus dianggap sebagai zat asas dalam mana-mana program pemakanan anda dan menjadi bahan penting untuk mencapai kemajuan dalam meningkatkan kekuatan fizikal dan prestasi yang optimum. Bukanlah menjadi rahsia lagi bahawa para atlit atau ahli sukan banyak mendapat manfaat daripada pengambilan protein yang mencukupi. Walaubagaimanapun, ramai juga orang yang tidak membuat latihan bina badan mendapat kelebihan dari pengambilan protein. Antaranya ialah kesan anti-penuaan yang disebabkan oleh amalan pengambilan protein tinggi. Jadi cara untuk mengetahui dan merasa sendiri kebaikan protein, ialah dengan mencubanya sendiri!

Makanan bina badan - Supplement Untuk Bina Badan


ON Nitrocore 24 ~ 6lbs
KLIK GAMBAR UNTUK ORDER!

Jika anda ingin menambah otot kepada badan anda secepat mungkin, anda perlu untuk mendapatkan protein.
Berikut adalah beberapa petunjuk yang sangat penting - termasuk kepentingan protein, dan banyak lagi - untuk meningkatkan matlamat pembinaan otot anda! Salah satu kesilapan terbesar ramai pembina badan yang baru adalah bahawa mereka tidak memberi perhatian kepada makanan bina otot mereka sama seperti keinginan dan keazaman yang mereka berikan kepada program latihan bina badan mereka.

Jika anda mengabaikan sama ada latihan atau makanan bina badan anda, keputusannya tubuh anda hanya akan menjadi sebahagian kecil daripada apa yang ahli bina badan lain telah buktikan! Lihat sebagai contoh, anda sangat aktif di gym, dengan semangat yang sangat besar disertai dengan latihan hebat dengan intensiti yang luarbiasa. Jadi jangan rosakkan latihan ini dengan mengabaikan program makanan bina otot anda. Oleh itu, mari kita bercakap tentang kepentingan supplement bina badan.

Sebenarnya, tiada siapa yang akan dapat membina otot tanpa makanan. Pemakanan untuk bina otot adalah hanya satu kaedah makan yang terancang. Ada banyak hal penting tentang makanan bina badan untuk dipelajari. Jika anda sumbat perut dengan jenis makanan yang salah, atau hanya makan 1 atau 2 hari makanan berat; ini bukanlah cara untuk mendapatkan otot, hasilnya berat badan anda akan naik dan anda akan jadi gemuk.

Jadi dalam hal ini ada satu persoalan yang setiap ahli bina badan perlu tahu. Apakah makanan bina otot yang terbaik pada masa ini? Anda mungkin takkan suka jawapannya. Ia tidak power, ia bukanlah baru, dan ia tidak dianggap sebagai pengganti steroid. Supplemen bina badan nombor satu yang anda perlukan ialah serbuk protein yang berkualiti tinggi.

YA! Saya tahu anda mungkin sudah tahu jawapan ini. Tetapi amat perlu saya ulangi kerana saya mendapat berkodi-kodi soalan dari mereka yang ingin tahu, apakah produk supplemen bina otot terbaik masakini di pasaran bagi menggantikan steroid? Dan mereka ini tidak mendapat protein berkualiti yang cukup. Jadi sebelum membeli sebarang makanan tambahan yang lain, pastikan anda sentiasa mengambil serbuk protein yang berkualiti tinggi.

Jika anda ingin otot anda membesar dengan turutan yang sempurna, anda perlu menyusun program latihan anda, berlatih dengan tahap intensiti yang tinggi, menambah perkiraan berat dalam senaman anda, makan enam kali makanan berprotein tinggi setiap hari, dan pastikan anda berehat dengan cukup selepas latihan supaya otot anda mempunyai masa untuk berkembang dan membesar.

Serbuk Protein amat mudah diperolehi dan mudah untuk dimakan enam kali sehari bagi mendapatkan protein berkualiti untuk badan anda. Menggunakan protein shake akan membuatkan ianya lebih senang untuk anda mengambil kalori dan protein yang mencukupi setiap hari, 6 kali sehari. Siapa yang mempunyai masa untuk memasak dan menyediakan enam kali masakan yang berprotein tinggi sehari? Dah tentu anda tak sanggup. Jadi gunakanlah
protein shake.


RESEPI MASAKAN BINA BADAN